I mit design bliver jorden betragtet som levende. Regnorme og smådyr bliver sat i højsædet. De mikroorganismer, som vi ikke kan se, såsom bakterier, svampe, arthropoder og nematoder, giver jorden og dermed planterne bedre balance end kunstgødning. Min tilgang tilgodeser den cyklus, der skaber symbiose mellem planter og jord til glæde for insekter, fugleliv og padder.

Biodiversitet
De smukkeste sunde blomsterbede starter i mørket i en sund jord. Derfor er den biologiske livgivende cyklus vigtig. Den skaber bedre jordstruktur, beskytter mod sygdomme og skadedyr og reducerer behov for vanding. Jeg anbefaler tilførsel af organisk plantemateriale fremfor kunstgødning, hvilket reducerer ukrudtsforekomst, beskytter mod jorderosion og øger binding af kulstof i jorden.
Vand i haven
Ønsker du en smuk have året rundt, med samme kvaliteter og oplevelser som i et landskab, med fugleliv, insekter og padder, så er vand en forudsætning for at skabe en have i æstetisk og funktionel balance. Vandet kan både placeres i den store og lille have. Alt fra den lille nedgravede balje vand til et større bassin tiltrækker liv, og på en altan kan der også blive plads til et fuglebad.
ÆSTETIK, FARVER & RUM
Som klassisk uddannet skulptør fra Kunstakademiet i Paris er jeg uddannet til at arbejde med æstetik, linjer og modeller.

Jeg er æstetiker og tager udgangspunkt i de smukke gamle krogede planter i de rum, der findes og kan udpege og bygge videre på allerede eksisterende kvaliteter.

Jeg tilføjer gerne skulpturelle elementer, særlige bladformer, sarte farver overfor stærke farveeksplosioner. Jeg kommer også gerne med forslag til belægning, hegn, potter og havemøbler.

Det er et succeskriterium at undgå store anlægsarbejder. Dels for at forstyrre haven mindst muligt, og dels fordi jorden bliver sammenpresset under de store maskiner, hvilket står i modsætning til en blomstrende smuk have.

Min vision er at arbejde med den indbyggede forbundethed mellem menneske og natur ved til tider at plante tæt og højt, så kroppen kan gå ind i bedet og opleve det liv, som udfolder sig i øjenhøjde. Velvidende at andre, fx. sommerfugle, skal have luft, rum, varme og helt andre betingelser. Drømmen er at facilitere mere plads til mere liv fremfor fx. jorddækning med fliser.

I mit havedesign skaber jeg en have, hvor der vil være forskellige forløb og oplevelser. Jeg ser perspektiver som en scenografi, der giver mere liv og flere oplevelser både døgnet og året rundt.


Kirstine Vejbæk Hindhede